Maxanter Music Group

impresariaat-boekingskantoor
top entertainment
music management
jazz management
cd productions
high-end recording studio
booking agency
jazz clubs

International Artists

Trio Peter Beets
"Tribute to Peterson"
"Chopin meets the Blues"
"The Blues goes Latin"
Beets Brothers
Deborah Brown
Paulette McWilliams
Casey's Tenor Madness
Alexander Beets 
Marius Beets 

More artists

Maxanter Music Group BV

Hamersveldseweg 84A
3833 GT Leusden
The Netherlands
T. +31 33 4557199
E. info@maxanter.com
Skype: maxanter

News Maxanter Music Group

23 augustus 2012


Deborah Brown, Dulfer, Denise Jannah, Blender feat Def P en Joke Bruijs op 2e editie Leusden Jazz 8 september 2012

Op zaterdag 8 September vindt de 2e editie van Dupaco Leusden Jazz plaats. Op 3 podia treedt een keur aan toppers van de Nederlandse jazz op. Het programma start met de Gooische Compagnie onder leiding van Cees Schrama met Joke Bruijs als gastvocaliste. Ook zangeressen Denise Jannah, de Leusdense Judith Nijland en de internationale topvocaliste Deborah Brown betreden het podium. Deborah wordt op het podium begeleid door de broers Marius, Peter en Alexander Beets.

Voorzitter van Leusden Jazz Stan van den Wildenberg liep bij toeval Deborah Brown tijdens zijn zomervakantie tegen het lijf in het plaatsje Groznjan in Kroatië en was direct verkocht. "Het is toch geweldig dat we een jazzartiest van dit kaliber naar Leusden kunnen halen. Ze vliegt speciaal voor ons vanuit Beverly Hills naar Nederland.” Hans Dulfer presenteert op Leusden Jazz zijn nieuwe formatie ‘Dulfers Delight featuring Crimson Flo Do’. Daarnaast laat zanger Def P. zich van zijn andere kant zien met de formatie Blender onder leiding van pianist Bas van Lier.

Als afsluiting is de bekende Blue Note DJ Maestro geprogrammeerd samen met de sexy saxofonist Susanne Alt. Ook is er aandacht voor jong talent met de winnaars van de grote prijs van Leusden ‘For the Birds’.
Annemieke Vermeulen, burgemeester van Leusden en beschermvrouwe van Leusden Jazz, laat weten bijzonder trots te zijn op het initiatief en de geweldige programmering.
De voorverkoop van Leusden Jazz is zowel online gestart alsook op de bekende voorverkoopadressen in Leusden. Een entreekaart kost €12,50 in de voorverkoop en €15,- op de avond zelf.

Om jongeren tot 16 jaar te enthousiasmeren voor jazz is een speciale actie opgezet. Ieder volwassene in het bezit van een toegangskaart mag gratis één jongere beneden de 16 jaar meenemen naar het festival. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Dupaco, de Rabobank en het Wim Wahle jeugdfonds. In de middag is er speciaal voor jonge kinderen een gratis editie van KIDS Jazz. Vanaf 13.30 uur zijn kinderen welkom voor een afwisselend muziekprogramma met de voorstelling ‘De Kleine Louis’ en diverse instrumentale workshops.

Leusden Jazz en KIDS Jazz vinden plaats op het terrein van de IJsbreker in Leusden.
Voor meer informatie www.leusdenjazz.nl 

 
6 mei 2012

‘Best een complex feestje’ Stad Amersfoort 18 april 2012

AMERSFOORT - ,,Oja, het Amersfoort Jazz komt er weer aan. Wanneer is het ook alweer?” Een veelgestelde vraag nu de lente weer is doorgebroken. Maar een hele organisatie is er al een vol jaar mee bezig. En daar staan mensen niet altijd bij stil, zegt festivaldirecteur Alexander Beets. Dit jaar vindt van 10 tot en met 13 mei 33ste editie plaats van het jazzfestival, of voluit het Rabobank Amersfoort Jazz Festival. Het organiseren gebeurt met veel liefde. Dat moet ook wel want de gemeente zit ze soms flink achter de broek.
door Carlijn Assink

,,Waar we drie jaar geleden nog met een draaiboek van zes pagina’s bij de gemeente konden aankomen, is het dit jaar al zestig pagina’s. Het moet elk jaar professioneler en veiliger”, aldus Beets. ,,En dat snap ik wel, maar wanneer houdt het op? De gemeente verzint er elke keer wat bij. Wat als de stroom uitvalt? Nou,dan gaan we met megafoons het publiek wegleiden. Wat als er windkracht tien is? Dan gaan alle parasols en dergelijke naar beneden. En wat als de Koningin overlijdt? Dan is het festival einde oefening.”
Elk jaar ontvangt het festival rond de 120 duizend bezoekers en er is, volgens de organisatie, nog nooit een echte calamiteit geweest . ,,We hebben één keer het festival stilgelegd en dat was tijdens de vuurwerkramp van Enschede. Mede ook omdat daar alle ambulances naartoe moesten en we daarvan geen gebruik meer konden maken.” De organisatie heeft ook wel ervaring opgebouwd door de jaren heen. Floor Visser, vijf jaar producent bij het festival, legt uit dat de veiligheid ook met de programmering te maken heeft. ,,De keuze om twee hoofdartiesten tegelijk neer te zetten is bewust. Als je er twee achter elkaar neerzet, krijg je een stroom van duizenden mensen die door nauwe steegjes van het ene plein naar het andere plein lopen. Dat is vragen om problemen. Mensen vinden het niet altijd even leuk dat ze niet alles kunnen zien, maar dat is dan maar zo.” Beets valt zijn producent bij. "Eigenlijk is het best wel een complex feestje.”
Het festival krijgt steeds meer een internationale allure. ,,We willen de ‘European Capital of Jazz’ worden, maar”, lacht Beets, ,,Volgens mij zijn we dat al. Qua kwaliteit en bezoekersaantallen zeker. We krijgen dit jaar ook 75 buitenlandse gasten, die hier kunnen zien hoe het eraan toe gaat. We willen namelijk samenwerken met de ‘Asian Capital of Jazz’ Bangkok en misschien met Canada. Door deze samenwerking kunnen onze Nederlandse jazzartiesten ook naar het buitenland en hebben wij straks de Wouter Hamels en de Caro Emeralds van de andere landen op het podium staan.”
Een artiest moet iets bijzonders in petto hebben om op het festival te spelen, zegt bestuurslid Gerard Chel. ,,We willen ook lokale artiesten. Altijd zelfs, maar niet alleen maar. Kom er dan op tijd mee aan en niet zes weken van te voren. Dat gebeurt ook wel eens en dan zijn de artiesten teleurgesteld ze niet meer bij ons terecht kunnen.” Beets vult aan: ,,Verzin ook iets ambitieus. Waarom zouden wij ‘Jozefien en haar jazzkwartet’ moeten plaatsen? Zit er een bijzonder verhaal achter? Anders hebben we elke keer van hetzelfde.” De artiesten van naam treden volgens Beets meestal niet voor de volle prijs op. ,,Op een gegeven moment is onze schatkist leeg. Artiesten vinden het ook leuk om bij ons op te treden, maar ze vragen wel een bepaald bedrag. We zijn bijvoorbeeld bijna vier jaar bezig geweest om Candy Dulfer hier te krijgen. Lokale bedrijven pakken die rekening dan op, omdat zij ook graag willen dat ze komt. Dat is fantastisch. Ons festival wordt voor zeventig procent gefinancierd door het lokale bedrijfsleven”, benadrukt Beets. Om het kwalitatief goed te houden zorgt de organisatie dat het geluid perfect is en dat alles goed geregeld is. ,,Zonder vrijwilligers zijn we nergens”, zegt producente Visser. ,,We hebben zelfs mensen die artiesten op Schiphol opvangen en ze met een treinkaartje in de juiste trein zetten.”
Ook moeten er podia, toiletvoorzieningen en vergunningen komen. ,,Omdat we de stad als podium gebruiken is het een gratis festival. We zouden ook alles moeten afzetten met hekken als we entree zouden vragen. Dat zou de kosten niet eens dekken”, geeft Visser aan. ,,De drankvergunning ‘verkopen’ we voor een symbolisch bedrag aan de kroegen in de stad, die hebben zo ook de mogelijkheid om te verdienen.” De organisatie is nu alweer bezig met het festival van volgend jaar en ook al een beetje met dat van 2014. Gerard Chel: ,,In 2014 bestaan we 35 jaar en voor het jubileumjaar willen we wat spectaculairs.” Voor dit jaar is in ieder geval het meeste rond. ,,Alleen nog afwachten op de goedkeuring van de gemeente.”

 

 
29 september 2011
CD Release SaraLee Vos & Alexander Beets Quartet

Zondag 9 oktober a.s. presenteert vocaliste SaraLee Vos haar jazzalbum met het Alexander Beets Quartet. Als locatie heeft zij gekozen voor de nieuwe Pianobar Sopranos in de Paardenstraat, Amsterdam. Haar begeleiders zijn ervaren musici uit de top van de Nederlandse jazz: Alexander Beets (tenorsax), Stormvogel (piano), Marius Beets (bas) en Gijs Dijkhuizen (drums). Als speciale gast is trompettist Ruud Breuls van de partij, ondermeer bekend van Metropole Orkest. De bekende jazzgoeroe Cees Schrama zal de CD presentatie op karakteristieke wijze volbrengen. Aanvang: 19.30u Entree: €12,50

Thailand
SaraLee Vos is juist teruggekeerd van een tournee met Alexander Beets in Thailand. Daar deed zij met veel succes concerten in Bangkok en op Koh Samui. "Een prachtige ervaring en ik hoop snel nog eens te gaan”, aldus de vocaliste, die door haar platenlabel Maxanter naar voren wordt geschoven als nieuwe Dutch Jazz Diva. Haar album vond gretig aftrek bij de enthousiaste Thaise jazzliefhebbers. Het stijlvol vormgegeven album bevat 12 bekende songs uit The Great American Songbook, gearrangeerd door Marius Beets. De linernotes zijn van Jazzgoeroe Cees Schrama: "SaraLee makes it all sounds anew and fresh, as if written especially for her!”

Saralee
Als kind van jazzsaxofonist Tony Vos en DJ Tineke de Nooij, kreeg SaraLee de liefde voor het muziekvak met de paplepel ingegoten. Geïnspireerd door jazzdiva’s als Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Nancy Wilson en Billie Holiday, ontwikkelde zij op jonge leeftijd al de ‘donkere sound’ die kenmerkend voor haar zang zou worden. Behalve de grote jazzdiva’s behoren artiesten als Miles Davis, Chet Baker, Thelonious Monk en Horace Silver tot haar grote favorieten. Hoewel SaraLee zich met haar eigen band ontwikkelt in de richting soul en funk, blijft haar liefde voor jazz een grote drijfveer. Geen wonder dat zij gretig ‘ja’ zei, toen de Nederlandse topsaxofonist Alexander Beets haar vroeg om een plaat op te nemen en te touren in Thailand.

Sopranos
Een paar weken geleden opende in Amsterdam de eerste Europese vestiging van pianobar The Sopranos. Zeven dagen per week is er live pianomuziek te horen. Het concept geniet wereldwijde bekendheid door het succes op de Caraïbische eilanden. Amsterdam is de eerste vestiging op het vasteland, waarna Parijs en Barcelona zullen volgen.

Zondag 9 oktober 2011 | aanvang: 19.30u | entree: €12,50 (inclusief bubble drink)
The Sopranos Pianobar - Paardenstraat 11-15 1017 CX Amsterdam
020 428 8211 | www.sopranospianobar.nl