Maxanter Muziekproducties

impresariaat-boekingskantoor
top entertainment
music management
jazz management
cd productions
high-end recording studio
booking agency
jazz clubs

International Artists

Trio Peter Beets
"Tribute to Peterson"
"Chopin meets the Blues"
"The Blues goes Latin"
Beets Brothers
Deborah Brown
Paulette McWilliams
Casey's Tenor Madness
Alexander Beets 
Marius Beets 

More artists

Maxanter Music Group BV

Hamersveldseweg 84A
3833 GT Leusden
The Netherlands
T. +31 33 4557199
E. info@maxanter.nl
Skype: maxanter

Bas van Lier ontvangt lovende kritieken op CD How Does it Feel.

Het Parool, 17 januari 2006

Bas van Lier heeft Hans Dulfer uitverkozen om een goed woordje voor hem en zijn trio te doen op het hoesje van How does it feel. Niet zo gek dat het Dulfer geen moeite kost de band te prijzen, want Van Lier behoort tot de vaste ritmesectie van Dulfer. Intussen heeft Dulfer wel gelijk als hij schrijft dat dit trio het juiste midden weet te houden tussen vrij spel en discipline en dat het de popnummers op de cd niet heeft verjazzed, zoals dat heet.

Wat dat is, verjazzen, kun je eigenlijk alleen begrijpen als je het hoort. In de praktijk komt het erop neer dat funk of rock of folk of pop swing wordt. Misschien staat 'verjazzen' wel gelijk aan 'versuffen'. Dat doet het Bas van Lier-trio niet. Hun Billy Jean van Michael Jackson heeft zelfs nog meer tempo dan het origineel en drummer Cyril Directie laat het wel uit zijn hoofd er een truttig swingritme onder te spelen. Hij tikt met strakke hand de maten door. Eric Barkman wandelt met zijn vingers woest heen en weer over zijn staande bas. Billy Jean heeft nog nooit zo opgeruimd geklonken. Je kunt wel horen dat Van Lier zich niet te goed voelt feesten en partijen op te luisteren.

How does it feel van D'Angelo wordt in de uitvoering van het trio een lekker treurige blues, die het niet haalt bij het origineel. Maar daar kan niemand iets aan doen: het origineel is gewoon onovertrefbaar. Bij Three little birds van Bob Marley heeft het trio de juiste Jamaicaanse lome sfeer goed te pakken. Ook de eigen composities zijn aangenaam recht voor zijn raap.Klik hier voor het nieuws archief !