Maxanter Muziekproducties

impresariaat-boekingskantoor
top entertainment
music management
jazz management
cd productions
high-end recording studio
booking agency
jazz clubs

International Artists

Trio Peter Beets
"Tribute to Peterson"
"Chopin meets the Blues"
"The Blues goes Latin"
Beets Brothers
Deborah Brown
Paulette McWilliams
Casey's Tenor Madness
Alexander Beets 
Marius Beets 

More artists

Maxanter Music Group BV

Hamersveldseweg 84A
3833 GT Leusden
The Netherlands
T. +31 33 4557199
E. info@maxanter.nl
Skype: maxanter

Student van docent Alexander Beets wint popscriptieprijs.
Eller van Buuren, zelf muzikant, schreef de scriptie 'Hoe kan ik als artiest anno 2005 het internet gebruiken om mijn muziek aan de man te brengen?: de ontwikkeling van muziek op het internet'. Van Buuren studeerde aan de Rock Academie in Tilburg. "Ik vind het moeilijk om te zeggen dat ik het ermee eens ben dat popmuziek in Nederland geinstitutionaliseerd wordt. Wel is popmuziek in Nederland steeds belangrijker geworden. Daar hoort ook ondernemerschap bij. Maar ik geniet nog net zo van het spelen met mijn band." Van Buuren stond als gitarist al in de Arena en de Ahoy'. Met zijn broer Armin, de dj.

Juryvoorzitter Jan van der Plas (schrijver van de Muzikantengids en Oor's Popencyclopedie, muzikant, projectmanager, interviewer, ex-redacteur van Music Maker en Aloha, samensteller van de televisiedocumentaireserie Nederpop Met Hart En Ziel) legt uit: "Je kan er niet omheen, popmuziek in Nederland. Het is een maatschappelijk fenomeen, en bovendien steeds belangrijker voor onze economie. Het klinkt weinig als popmuziek 1% van onze handelseconomie behelst, maar zet daar eens onze 3% landbouw en visserij tegenover. En dat heeft nog een eigen ministerie."

Van der Plas begrijpt dan ook niet dat het lage bedrag dat MusicXport waard is (lees ook het andere 3VOOR12 artikel, eerder deze week), een probleem voor de staatssecretaris zou zijn. Maar slaat Nederland ook niet een beetje door met ge´nstitutionaliseerde popmuziek? "Ach, degene die hard riep dat de popsector zich niet zou moeten aanstellen, is Albert Verlinde van RTL Boulevard. Terwijl die met zijn musicals mooi wel subsidie binnenhaalde. We moeten Nederland als popmuziekland serieus nemen, zeker sinds de jaren '90. We zijn nogal geneigd kneuterig te doen als het om Nederlandse successen gaat, maar Within Temptation en zelfs Chipz zijn topacts in het buitenland. Dus daarom is zo'n Pop Scriptie Prijs ook belangrijk, het is ook een onderdeel geworden van onze wetenschappelijke meritis."

Aan de Popscriptie Prijs kunnen zowel HBO- als universiteitsscripties meedingen. De jury bestond dit jaar uit Jan van der Plas (Oor, Muzikantengids), Tom Engelshoven (Oor, winnaar Pop Pers Prijs), Leenke Ripmeester (Universiteit van Amsterdam) en Tom ter Bogt (Hoogleraar Popmuziek, Universiteit van Amsterdam).Klik hier voor het nieuws archief !